Belgian Driving Association

Tradional carriage driving

Woord van de voorzitter

december 2017

Beste vrienden,

Op 6 december vernam ik het droevig nieuws van het onverwacht heengaan van Joël de Schrevel. Joël was hoofdzakelijk gericht op de Internationale Traditie wedstrijden en velen onder u hebben zijn aanspanning kunnen waarderen op die diverse activiteiten waar hij altijd een voorbeeld was; maar hij was ook de stuwende (sponsor) kracht bij het organiseren van de verschillende ITDM’s op het prachtig kasteeldomein van Barvaux-Condroz samen met de familie de Villenfagne.

De BDA betuigt aan zijn familie en vele vrienden haar innige deelneming in de plotse rouw die hen komt te treffen.

Op onze drukke organisatorensamenkomst met de traditionele “cheese & wine” avond, speciaal verzorgd door Rita Matthys, medegeholpen door enkele charmante dames van onze leden, werd de BDA-kalender doeltreffend aangestipt en waarvan u verder kennis zult nemen van de verscheidenheid aan activiteiten.
Nogmaals dank aan alle organisatoren die met de steun van de BDA een geslaagde activiteit hebben waargemaakt.
Beste vrienden, 2018 komt met rasse schreden dichterbij, geniet van deze wintermaanden om uw aanspanning zorgvuldig na te zien, bij te werken waar nodig, uw tuig grondig te reinigen en te onderzoeken qua veiligheid, want vanaf volgend seizoen zal er door een BDA jury-lid op elke Traditierit een veiligheidscontrole gebeuren zoals dit gedaan werd op de Traditierit in Oostnieuwkerke bij Inge en Joost Schollier op 24 september ll en door alle deelnemers bijzonder gewaardeerd.
Geachte leden, 2018 zal ook een jubeljaar zijn voor onze Nationale “Belgian Driving Association” 40 jaar oud en dat zullen wij vieren in de juni maand. Het BDA bestuur is er druk mee bezig, u zult er zeker geen spijt van hebben en we hopen dat de weergoden ons ook genegen zullen zijn.
Moge het nieuwe jaar, de uitdagingen die wij u voorstellen, u allen ten goede komen en ik verheug mij u in 2018 als BDA-(Familie, Ere, Club) lid te mogen verwelkomen.

In naam van mijn sterk bestuur wens ik u allen een zalig, gelukkig, gezond en voorspoedig Nieuwjaar 2018 toe.


Albert de Busschère